سوالات اختصاصي درباره ي المپياد خلاقيت دكتر سي تي DrCT

۱.دكتر سي تي چه مسابقه اي است؟

المپياد بين المللي Dr.CTهمانند المپياد رياضي و علوم آسيايي توسط كميته المپياد هاي بين المللي سنگاپو(SIMCC) در ۲۱كشور آسيايي برگزار مي گردد. دراين المپياد مسائل بسيار جالب و آموزندهاي از خلاقيت و تفكر محاسباتي مطرح مي شود. براي پاسخگويي به اين سوالات اطلاعات زيادي نياز نيست و سوالات معماگونه با هدف ارزيابي هوش و خلاقيت و طرز تفكر دانش آموزان است. حل اين گونه سوالات ذهن دانش آموز را براي طراحي برنامه هاي كامپيوتري آماده تر مي كنند و بدين لحاظ اين المپياد پيش زمينه اي بسيار مناسب براي موفقيت دانش آموزان در المپياد كامپيوتر ميباشد.

۲.مسابقات دكتر سي تي از چه سالي در ايران درحال برگزاري است؟

در سال۲۰۲۰، ايران به عنوان بيست و يكمين كشور آسيايي به اين مسابقات پيوست. امسال سومين سال برگزاري اين مسابقات در ايران مي باشد. ما اميدواريم توانسته باشيم بستري را فراهم آورده باشيم تا دانش آموزان مدارس مناطق مختلف كشور بتوانند با روش خلاقانه تري انفورماتيك ياد گرفته و با دانش آموزان در نقاط مختلف جهان رقابت كنند. استفاده از تفكر محاسباتي به دانش آموزان اين امكان را مي دهد تا رويكردي سيستماتيك براي را يادگيري برنامه نويسي داشته باشند و با تركيب تفكر طراحي و رباتيك، مقدمه لازم براي برنامه نويسي و انجام پروژه هاي پيشرفته تر با استفاده از بستر الكترونيكي و استاندارد بالا داشته باشند و بتوانند روش هاي نويني را در انجام پروژهاي محاسباتي در آينده ارائه دهد.

۳.هدف از برگزاري المپياد دكتر سي تي چيست؟

هدف از برگزاري مسابقات DRCTپرورش خلاقيت، توانايي استدلال منطقي، مهارت هاي تفكر الگوريتمي و محاسباتي دردانش آموزان است. با شركت در اين مسابقه دانش آموزان با روش تفكر طراحي براي ايجاد يك راه حل رباتيك براي بيان مسئله، درک عميق تري از جهان اطراف خود را پيدا مي كنند كه اين امر آنها را قادر مي سازد با استفاده از قدرت رايانه و فناوري اطلاعات، مشكلات روزمره را حل كنند. جزييات برنامه نويسي و تمركز بر راه حل تنها شامل نوشتن يك قطعه كد نيست بلكه تكنيك هاي الگوريتمي مفيد و مهارت هاي حل مسئله كه بايد به درستي انتخاب شود تا بتواند نتيجه مطلوب را حاصل كند را نيز در بر ميگيرد.

۴.چه كساني ميتوانند در اين مسابقه شركت كنند؟

تمامي دانش آموزان پايه اول تا دوازدهم مي توانند در اين مسابقات شركت نمايند

۵.تاريخ برگزاري مسابقه چه زماني است؟

مرحله اول اين مسابقات هر ساله در اواخر فروردين ماه برگزار مي شود.

۶.براي آمادگي اين مسابقات چه منابعي بايد مطالع شود؟

طرح درس مسابقه و نمونه سوالات ۲۰۲۰هم در سايت قسمت مسابقات دكتر سي تي موجود است. بانك سوالات مختلف در زمينه ببراس Bebrasمي تواند به عنوان يك منبع آموزشي مفيد براي اين آزمون استفاده شود.دانش آموزان علاقمند مي توانند از نمونه سوالات ببراس كه انتشارات فاطمي به صورت كتاب »معماهاي ببراس «منتشر كرده براي آمادگي استفاده نمايند.

۷.سطح سوالات مسابقه دكتر سي تي در چه حدي است؟

سوالات در دو بخش سوالات انفورماتيك و سوالات محاسباتي طرح مي گردد. كه سطح سوالات در حد مباحث مقدماتي علوم كامپيوتر است.

۸.چگونه ميتوان به يك نمونه از سوالات سالهاي قبل مسابقات دكتر سي تي دست پيدا كرد؟

طرح درس مسابقه و نمونه سوالات ۲۰۲۰در سايت www.erdos.ir قسمت مسابقات دكتر سي تي موجود است

۹.مزاياي شركت در مسابقه دكتر سي تي چيست؟

تمامي دانش آموزاني كه بتوانند مدال طلا و نقره و برنز در مرحله اول كسب كنند، لوح رسمي مسابقات را دريافت ميكنند و همچنين مدال آوران طلا و نقره و برنز جواز شركت در مرحله دوم مسابقات را كه هر ساله در يك كشور آسيايي برگزار مي شود را كسب مي كنند. دانش آموزان برتر از هر پايه تحصيلي در مقاطع اول تا دوازدهم كه بتوانند در مرحله اول مسابقات عملكرد مطلوبي را ارائه داده و در مرحله دوم مدال طلا و يا نقره كسب نمايند و يا با شركت در المپيادهاي ديگر مانند ساسمو(رياضي) و وندا (علوم) مدال طلا و يا نقره اين مسابقات را نيز در مرحله نهايي كسب كنند, مي توانند عضو آكادمي دانش آموزان برتر آسيا شوند و از مزاياي آن بهره مند شوند كه شامل بورس هاي مختلف تحصيلي و هداياي نقدي مي باشد.

۱۰.تعداد سوالات مسابقه دكتر سي تي و نحوه پاسخگويي چگونه است؟

تعداد سوالات مرحله اول بسته به پايه تحصيلي بين ۱۸تا ۲۴سوال است كه ميزان امتياز و نحوه پاسخگويي به آنها در بروشور مسابقات توضيح داده مي شود.

۱۱.آيا سوالات داراي نمره منفي است؟

بله سوالات نمره منفي دارد و استفاده از ماشين حساب مجاز نيست.

۱۲.آيا سوالات ترجمه فارسي دارد؟

بله.

۱۳.ميزان دانش زبان انگليسي براي شركت در اين مسابقه را عنوان كنيد؟

در مرحله اول تنها نياز به دانستن اعداد و نوشتن اعداد به انگليسي است و بجز آن به مورد ديگري نياز نداريد

۱۴.نحوه ارزيابي و اعلام نتايج مسابقات به چه صورت خواهد بود؟

نتايج مرحله اول حدودا ۴۵روز بعد از مسابقه اعلام خواهد شد. به هشت درصد اول در آسيا سرتيفيكيت مدال طلا و به دوازده درصد بعدي در آسياسرتيفيكيت مدال نقره و بيست درصد بعدي در آسيا سرتيفيكت مدال برنز تعلق مي گيرد.به ۴۰درصد كل شركت كنندگان در آسيا در مرحله اول مدال داده مي شود.

۱۵.مسابقات دكترسي تي چند مرحله دارد و در كجا برگزار مي شود؟

دو مرحله دارد و مرحله اول تمامي مسابقات در ايران و مرحله نهايي آن قبل از كرونا هرساله در يك كشور آسيايي بوده است. با شيوع كرونا مرحله نهايي فعلا بصورت آنلاين در ايران برگزار مي شود.

۱۶.به چه كساني از طرف موسسه اردوش هدايايي تعلق ميگيرد؟

هر ساله موسسه اردوش به نفرات اول تا سوم كشوري در پايه هاي مختلف جوايز ارزنده اي اهدا كرده و به تمامي مدال آوران مرحله نهايي مسابقات و برترين هاي كل مسابقات در رشته هاي رياضي و علوم و دكتر سي تي نيز جوايز نقدي و غير نقدي به همراه كاپ از طريق موسسه اردوش اهدا مي گردد.

۱۷.كلاس هاي آمادگي مسابقات دكتر سي تي از چه زماني و چگونه برگزار مي شود؟

براي اطلاع به قسمت سوالات متداول در مورد كلاسها در سايت مراجعه فرماييد

۱۸.هزينه ثبت نام مسابقات مرحله اول و دوم مسابقات چقدر است؟

هزينه ثبت نام مرحله اول حدودا ۱۰دلار است كه هرساله بسته به قيمت دلار در دي ماه اعلام مي گردد. هزينه شركت در مرحله دوم مسايقات نيز حدودا ۱۰۰دلار خواهد بود.

۱۹.چگونه ازميزان اعتبار اين مسابقات آگاهي پيدا كنيم؟

براي اطمينان از اعتبار و درستي مدارك تحويلي به دانش آموزان , هر لوح داراي كدي است كه تنها مخصوص همان دانش آموز خواهد بود و با اسكن كد در سايت رسمي مسابقات نام و اطلاعات، نوع مدال دانش آموز را مي توان چك كرد. همچنين با مراجعه به سايت رسمي مسابقات مي توانيد اطلاعاتي جامع در مورد اين المپياد جديد كسب نماييد..